ЭРТАК ТИП СЮЖЕТЛИ ДОСТОНЛАРНИНГ ЖАНРИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ («Шаҳриёр», «Шийрин-Шекер», «Қаншайым», «Муңлық - Зарлық», «Тулым бий», «Жәҳәнша» достонлари мисолида ) - Кенесбаева, Ш.К. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақолада «Шаҳриёр», «Шийрын Шекер», «Қаншайым», «Муңлық - Зарлық» каби эртак тип сюжетли достонларнинг жанрий, хусусан ижодкорлик хусусияти бўйича янги эстетик система эканлиги кенг таҳлил қилинади. Шунингдек, мақолада «Аманбай батыр» достони ҳам шу нуқтайи назардан тадқиқ қилинади.