G. DÁWLETOVA SHIĠARMALARINDA METAFORALARDIŃ STILLIK QOLLANILIWI - Jolımbetova, Sh.A. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ushbu maqolada turkologiyaning dolzarb mavzularidan biri, toʻgʻrirogʻi, hozirgi qoraqalpoq tilshunosligi uslubining dolzarb muammosi muhokama qilinadi. Ayni paytda bu borada chuqur va har tomonlama o‘rganish, yo‘llarga alohida e’tibor qaratish lozim. Qoraqalpoq adabiyotining shoiri G.Davletova ijodidan aniqlangan metafora birliklar bilan tahlil qilindi.
Keywords: stilistik; metafora; semantika; trop; emotsional; ekspressiv