“РУСТАМХОН”ДОСТОНИДАГИ СИФАТ СЎЗ ТУРКУМИГА ХОС ЛЕКСЕМАЛАРНИНГ МЕТАФОРАЛАШУВИ - Ҳамдамова, Х. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақолада сифат сўз туркумига хос лексемаларнинг “Рустамхон” достони матнидаги услубий имкониятлар ўрганилган. Сифатга хос лисоний метефораларнинг матндаги умумий ўхшашлик жиҳатлари, шунингдек, бу борадаги бахшининг эпик маҳорати ва индивидуаллиги, ўзига хос услубга эга эканлигини белгиловчи лисоний воситалар таҳлил этилган.