QARAQALPAQ XALÍQ DÁSTÚR QOSÍQLARÍ – XALQÍMÍZDÍŃ ÁJAYIP ÓNERLERINIŃ BIRI - Xodjametova, G. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Qoraqalpoq xalqi boy madaniy ma’rifatga ega. Xususan, og'zaki adabiyot xalqimizning asrlar davomida ajralmas yo'li bo'lib, uning orzularin, milliy tariximizda chuqur iz qoldirgan uning intilishlari, ahamiyatli voqealarini aks ettirdi.