TURIZM MAMLAKATDA IQTISODIY-IJTIMOIY ALOQALARNI RIVOJLANTIRISH OMILI - Sharipova, Sh.B. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada turizmning xalqaro hamda mamlakat ijtimiy-iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri va uni baholashning dolzarb muammolari kо’rib chiqilgan, turizmning mamlakat iqtisodiyotiga bevosita va bilvosita ta’siri о’rganilgan. Turizm YaIMning о’sishiga, valyuta tushumlari va investisiyalar hajmining ortishiga, sanoat, savdo va ijtimoiy infratuzulma rivojlanishiga yordam beradi. Bugungi dunyoda turizm iqtisodiyotning sohasi sifatida muhim ahamiyatga ega ekanligi borasida soʻz yuritilgan.
Keywords: turizm; milliy iqtisodiyot; ijtmoiy-iqtisodiy rivojlanish; turizmning ta ’siri; bevosita ta ’sir; bilvosita ta’sir