XALÍQTÍ ÚYRENIWDIŃ TARIYXÍY-GEOGRAFIYALÍQ DEREKLERI - Utepova, G.B. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Bu maqolada xalqning eng qadimiy tarixiy davrlardagi yashagan hududlari, soni va dinamikasi, shuningdek ularning tabiiy o‘sishida o‘ziga xos xususiyatlari geografik tarqalishi bo‘yicha ham har xil munozarali fikrlarda o‘rin olgan.
Keywords: oykumenalar; eng qadimgi insonlar; Homo Sapiens; aholishunoslik tashkiloti; monocentrizm; policentrizm; demografik o‘tish