QUYOSH BATARIYASINING SAMARADORLIGI VA BOSHQA PARAMETRLARGA ALOQADORLIGI - O’rinboyev, D.R.; Suvanov, A.X.; Suvanov, J.X. (FAN va JAMIYAT, 2022)
a-Si:H quyosh batareyasining samaradorligi va boshqa parametrlarga bog‘liqligi o‘rganilgan. Quyosh bateryasini quvvati, to‘ldirish faktori va VAXni tashqi ta’sirlar natijasida o‘zgarishi experementlar bilan solishtirilgan hisoblash uchun formlalar keltirib chiqarilgan.
Keywords: SC-quyosh elementi(Solar cell); AM-Atmosfera massasi; FF-to‘ldirish faktori; VAX-volt- amper-xarakteristka