AUTIZM: MUAMMO VA YECHIM - Jumaniyozova, N.R. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Autizm sindromli bolalarning jamiyatga integrasiyasini ta’minlash va ularning ta’lim tarbiyasini tashkillashtirish bugungi kunning muhim masalaridan biridir. Mazkur maqolada autizm sindromli bolalar va ularning ota-onalari bilan olib boriladigan jarayonlarning psixologik-pedagogik asoslari tahlil qilingan.
Keywords: oila; bolalik; sindrom; autism; adaptatsiya; inklyuziv ta’lim; psixologiya; ota-ona; diagnostika; korreksiya; kognitiv; emotsional; xulq-atvor