TARIX FANI MASHG‘ULOTLARIDA O‘QUVCHILARNI TO‘G‘RI VA MANTIQLI JAVOB BERISHGA O‘RGATISH USULLARI - Yerjanova, G.M. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada tarix o‘qitish mashg‘ulotlarida o‘quvchilarni berilgan savollarga to‘g‘ri va mantiqli javob berishga o‘rgatish, o‘quvchiga tayyor bilim berish emas, uni izlanishga undash, ma’lumotlarning o‘zi qidirib topish va tahlil qilishga, talabalarga ma'lumotlar bilan qanday ishlash, ma'lumotlarni qanday va qayerdan qidirish, qanday solishtirish, solishtirganda nimaga asoslanish kabi bilim va ko‘nikmalar o‘rgatilishi haqida fikr yuritilgan.
Keywords: to‘g‘ri savol tuzish; mantiqli javob berish; milliy tarix; o‘qitish metodikasi; mustaqil ishlash; izlab topish; qiyoslash; taqqoslash; ajdodlar tarixi; milliy g‘urur