ЕНГИЛ САНОАТ ЙЎНАЛИШДАГИ ТАЛАБАЛАРДА ИНТЕРФАОЛ МЕТОДЛАРДАН ФОЙДАЛАНИБ НАҚШБАНДИЯ ТАЪЛИМОТИДАГИ ҲАЛОЛЛИК ТУШУНЧАЛАРНИНГ СИНГДИРИШ - Убайдова, В.Э. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақолада Олий таълимда енгил саноат йўналишда таҳсил олаётган талабаларга таълим беришда Баҳоуддин Нақшбанд номи билан машҳур Муҳаммад ибн Муҳаммад ал-Бухорий (1318 -1389) томонидан асосланган ва жаҳонда кенг тарқалган Нақшбандия тасаввуфий таълимотидаги ҳалол луқмага амал қилиш тамойилининг мазмун-моҳияти ва аҳамияти очиб берилади. Унда Нақшбандия таълимотидаги ҳалолга амал қилиш тамойилидан ҳозирги кунда енгил саноат соҳасида мутахассисларни тайёрлашда фойдаланиш услублари ва инновацион воситалари аниқланган.