ELEMENTAR GEOMETRIYADA EKSTREMALLİQ MÁSELELER - Tanirbergenov, S.A.; Jalgasova, N.B.; Narekeeva, A.B. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada maksimum va minimum qo‘llaniladigan geometrik masalalarni o‘quvchilarga o‘rgatish usuli ko‘rib o‘tiladi. Bu yerda amaliyotga bog‘liq masalalar olinib, uning yechimlari berilgan.
Keywords: ekstremal; maksimum; minimum; kesma; simmetriya; perimetr; to‘g‘ri to‘rtburchak; silindr; radius