BASLAWÍSH KLASSLARDA MUZÍKA PÁNIN OQÍTÍWDA INTERAKTIV METODLARDAN PAYDALAÍW - Tajetdinova, S.M.; Axetova, G.J. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Bu maqolada boshlanǵich sinflarda «Musiqa» fanini o‘qitishda qo‘llaniladigan «diktant» usuli haqida so‘z yaritiladi. Dinamik belgilarni o‘rganishda matnli, sonli va harfli diktant usullarini tatbiq qilish qoidalariga to‘xtalgan.
Keywords: musiqa; diktant; dinamik belgilar; forte; piano; mecco piano; mecco forte; pianissimo; fortissimo; diminuendo; kreshendo