JISMONIY MADANIYAT FAKULTETI TALABALARINING TABIIY - ILMIY SIKL FANLARI BO‘YICHA MATEMATIK KOMPETENSIYALARINI TADQIQ QILISH - Yuldasheva, N.E. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada jismoniy madaniyat fakulteti talabalari kontingenti orasida olib borilgan va maktab ta’limi tizimida ish yuritadigan bo‘lajak mutaxassislarning matematik qobiliyatlarini aniqlashga qaratilgan sotsiologik tadqiqotlar natijalari keltirilgan.
Keywords: matematik kompetensiya; fanlararo aloqadorlik; shakllanganlik darajasi; pedagogik test; tabiiy-ilmiy sikl fanlari; kasbiy bilim; savol-javob; befarqlik (indiferentlik) va vaziyatga bog‘liqlik