ЁШ ВОЛЕЙБОЛЧИЛАРДА АЙРИМ ЖИСМОНИЙ ВА ФУНКЦИОНАЛ КЎРСАТКИЧЛАРНИ ТУРЛИ ЮКЛАМАЛАР ТАЪСИРИДА ЎЗГАРИШ ДИНАМИКАСИ - Қалжанов, П.У. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақолада ёш волейболчиларда айрим жисмоний ва функционал кўрсаткичларни машғулот ҳамда ўйин юкламалари таъсирида ўзгариш динамикаси таҳлил қилинган. Аниқландики, машғулот ва тестлардан аввал олинган дастлабки кўрсаткичлар шу машғулот ва тестлар юкламалари таъсирида тушиб кетган. Лекин ўйин юкламаларидан сўнг ушбу кўрсаткичлар янада сустлашган. Бундай ҳолат тадқиқотда иштирок этган волейболчиларнинг жисмоний имкониятлари ҳам, уларнинг функционал компонентлари ҳам мукаммал шаклланмаганлигидан дарак беради.