GIMNASTIKANÍŃ DENE TÁRBIYASÍ HÁM SPORT SHEBERLIGIN ASÍRÍW SISTEMASÍNDAǴÍ ORNÍ - Karimov, D. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada gimnastika bo‘yicha sport mahoratini oshirishning maqsadi va vazifalari bayon qilingan. Gimnastika mashg‘ulotlari pedagogik vazifalarga harakatlantiruvchi faoliyat tizimiga muvofiq tarzda sof mashqlar, badiiy gimnastika mashqlari kabi guruhlarga taqsimlanishi misollar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, gimnastikaning sport mahoratini oshirishdagi xususiyatlari va asosiy vositalari atroflicha o‘rganilgan.
Keywords: gimnastika; аkrobatikа; badiiy gimnastika; mahorat; jismoniy tarbiya; gigienа; kоmbinatsiya; sakrash; аmaliy mashq