JISMONIY MADANIYAT SHAKLLANISHIDA SHAXSIY SOG'LIQNI SAQLASHNING TA’RKIBIY QISMLARI - Bekmurzaev, A.K.; Kulmurzaev, M.A. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada sog'lomlashtirish jismoniy tarbiyasi, sog'liqni saqlash va mustahkamlashga qaratilgan vazifalar, organizmning atrof-muhit omillarining zararli ta'siriga chidamliligini oshirish, va trenirovka jarayonining samaradorligi tahlillandi.
Keywords: salomatlik; mashg‘ulot; sportchilar; yuklama; sog'lom turmush; ko‘rsatkichlar; stress; dinamika