QARAQALPAQ TILINDE QÍZÍL LEKSEMASÍNÍŃ MÁNILERI - Sankibaeva, R. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada qoraqalpaq tilida rangni bildiruvchi “qizil” leksemasining manolari haqıda so’z etilgan, semantikasi, qo’llanilishi ochib berilgan. Ushbu leksema faqat rangni bildirib qo’ymasdan, undan tashqari birnecha manolarda foydalanilishi ko’rsatilgan.
Keywords: qizil; sifat; leksema; semema; frazema; etnografizm; oykonim