OQÍWSHÍLARDÍ RUWXÍY ÁDEP-IKRAMLÍLÍQQA TÁRBIYALAW – INSANÍY PAZÍYLETKE BAǴDARLAW - Íqlasova, M. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada o‘quvchilarni axloqiy tarbiyalashning texnologik mohiyati haqida so‘z yuritiladi. Unda ongli,yuksak axloq va faol ijtimoiy foydali faoliyat uchun zarur bo‘lgan barcha ma’naviy kuchlarni mustahkamlash,shu bilan birga o‘zlik anglash tarbiyasiga yo‘naltirilgan fikrlar berilib,insonni ijtimoiy qadriyat sifatida o’rganish taklif etiladi.
Keywords: axloq; texnologiya; o‘zligini ahglash; milliy qadriyat; xulq-atvor; komil inson; shaxs