KLASSIKALÍQ TEŃSIZLIKLERDI DÁLILLEWDE TRANS TEŃSIZLIGIN QOLLANÍW USÍLLARÍ - Kalekeeva, T.T.; Shamenova, J. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Bu maqolada klassik tengsizliklarni o‘rta qiymat haqidagi Koshi tengsizligi, geometrik va garmonik o‘rta qiymatlar orasidagi tengsizliklar, kvadratik va arifmetik o‘rta qiymatlar orasidagi tengsizlik, Koshi-Bunyakovskiy-Shvarts tengsizligi, Shebichev tengsizligi kabi trans tengsizliklar yordamida isbotlash usullari haqida so‘z yuritiladi.