ҚОРАҚАЛПОҚ ХАЛҚ ДОСТОНИ «ШАҲРИЁР» – ЎРТА АСРЛАРДАГИ УЙҒОНИШ ДАВРИНИНГ БЕБАҲО ПЕДАГОГИК МЕРОСИ - Алламбергенов, Е.К. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақолада қорақалпоқ халқ достони “Шаҳриёр”нинг яратилиш даври илмий-назарий жиҳатдан ҳар томон таҳлил қилинади. Шунингдек, ундаги таълимий-тарбиявий нуқтаи-назарлар келтирилиб, шу тушунчалар асосида достон дастлабки уйғониш даврининг бебаҳо педагогик меросларидан бири ҳисобланади, деган хулосага келинади.