MULOQOT SHAKLIDA TASVIR VA IFODA MUTANOSIBLIGI - Matyakupov, S. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada she’riyatda dialog tabiati, badiiy nutqda aniqlik va siqiqlikni ta’minlashi, munozara va munosabat bir-biriga o‘tib turishi, tagmatnda ifoda ijodiy mustaqilligi nazariy umumlashtiriladi. Unda rivoya texnikasi hamda vaziyat aloqadorligi, poetik talqin konsepsiyasida muloqot maqomi, tasvir ruhiyati shakllanishida nominativ, semiotik va kommunikativ vazifadoshlik hamda uslubiy tafovutlanish xususida mushohada yuritiladi.