АДАБИЙ АЛОҚАЛАР – АДАБИЙ ЖАРАЁН ТАҚОЗОСИ (Ўзбек ва қорақалпоқ адабий алоқалари мисолида) - Қурамбоева, Г. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақола ўзбек ва қорақалпоқ адабий алоқаларига бағишланган. Адабий алоқаларнинг шакллари ҳақида сўз юритилади. Қорақалпоқ ва ўзбек ижодкорларининг ўзаро мавзу алмашув, бадиий туркум яратиш тажрибаси таҳлил қилинади.