ТАРИХИЙ ҲИКОЯЛАРДА “УМАРШАЙХ МИРЗО” ОБРАЗИНИНГ БАДИИЙ ТАЛҚИНИ - Амирқулова, З.М. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ушбу мақолада тарихий мавзудаги ҳикояларда “Умаршайх мирзо” образининг бадиий сюжет воситалари ва хусусиятлари ҳақида фикр юритилган. Бунда тарихий мавзуда асар ёзганда ёзувчи муаллифдан тасвирланаётган давр ҳаётини ёки тарихий шахснинг ҳаёти ва фаолиятини тарих ҳужжатлари асосида ўрганиш, шу даврнинг тарихий колоритини ҳаққоний тасвирлаш, персонажлар нутқида ўша давр кишилари тилига хос хусусиятларни акс эттириш ҳақида батафсил баён этилган.