TÚRKIY XALÍQLAR ÁDEBIYATTANÍW ILIMINDE HAYAL-QÍZLAR DÓRETIWSHILIGINIŃ IZERTLENIWI - Aliyeva, X.R. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Mazkur maqolada badiiy adabiyotda fooliyat yuritoyatgan ijodkorlardan xotin-qizlar ijodining qay darajada ekanligi, ularning adabiyotdagi o’rni, asarlarining mazmuni va tarbiyaviy ahamiyati, shuningdek, turkiy xalqlar adabiyotshunoslik ilmidagi xotin-qizlar ijodining o’rganilishi masalasi qaraladi.