HOFIZ XORAZMIY DEVONI TILIDA «QIZIL» SO‘ZINING SINONIMLARI VA ULAR VOSITASIDA HOSIL BO‘LGAN SO‘Z BIRIKMALARI - Madaminova, R.M. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Mazkur maqolada Hofiz Xorazmiy “Devon”idagi qizil tushunchasini anglatuvchi soʻzlar va soʻz birikmalari muhokama etiladi. “Devon”da qizil tushunchasini anglatuvchi soʻzlar va soʻz birikmalari uchraydigan ba’zi gʻazallar qaralgan. Gʻazaldagi qizil tushunchasini anglatuvchi soʻzlar va soʻz birikmalarining lugʻaviy ma’nosi tahlil etilgan. Bunda qizil soʻzining turk, fors va arab tillaridagi muqobillar qoʻllanilishi koʻrsatib berilgan.
Keywords: so‘z va so‘z birikmasi sinonimiyasi; qizil soʻzi yasama shakllari hamda leksik xususiyatlari; o‘z va ko‘chma ma’nolari