ЖАНУБИЙ ОРОЛБЎЙИ ЎЗБЕК ШЕВАЛАРИ ЛЕКСИКАСИДАГИ АЙРИМ СЎЗЛАРНИНГ ЭТИМОЛОГИК ТАЛҚИНИ - Ибрагимов, Ю.М. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақолада ўзбек тили икки ва беш тилли изоҳли луғатларида европа, араб, форс-тожик ва бошқа эроний, мўғул, ҳинд-дравид тилларидан ўзлашган айрим ўзлашма сўзларнинг ўзбек тили икки ва беш жилдли изоҳли луғатларида акс этиши, манба тилларда маълум даражада фонетик, грамматик ва лексик-семантик ўзгаришларга учраганликлари, зарур ўринларда эски ўзбек адабий тили бўйича турли даврларда тузилган луғатларга қиёс қилинди.