«ARALQUM» TOǴAYZARLÍQQA AYLANBAQTA - Baltabaev, M.T.; Baltabaeva, V.M.; Karlıbayeva, M. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Demak, oldingi vaqtlarda dengizning qurigan tubida keng ko'lamdagi yem-xashak oziq moddalarga boy yangidan yaylovlar bo'lishi aniq. Orol dengizining suvi qurigan tubida yangidan barpo etilgan yaylov maydonlari chorvachilikni rivojlantirishning asosiy zonasi bo'lishiga ishonamiz. Maqolada “Orolqum”da yaratilayotgan o‘rmonzorlar bo‘yicha yangi ma’lumotlar bayon etilgan.
Keywords: Orol dengizi; Orolqum; qurigan maydon; tuzli-qum; ekologik ofat; o‘simlik; daraxt ekish; cho‘liston; saksovul urug’i; urug‘ning ko‘karuvchanligi; fitomeliorant; yem-xashak