ÁDEBIYAT PÁNIN OQÍTÍWDA OQÍTÍWSHÍ HÁM OQÍWSHÍLARDÍŃ KOMPETENTLILIGIN JETILISTIRIW - Uzakova, S.P. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada adabiyot fanini o'qitishda o'qituvchi va o'quvchilarning kompetentliligini rivojlantirish haqida so'z boradi va qoraqalpoq adabiyotining taniqli vakili T.Matmurodovning ijodi namuna qilinib, dars jarayonidagi o'qituvchi va o'quvchilarning kompetentliligi o'rganiladi. Dars jarayonlarida bunday unsurlarni samarali qo'llash tavsiya etiladi.
Keywords: adabiyot oqituvchisi; kompetensiya; kompetentlilk; kasbiy kompetentlilik; shaxs kompetentliligi; bilim; ko'nikma; malaka; tajriba; dars jarayoni; adabiy ta’lim; shoir; badiiy matn; she'r; she'rxon; lirik qahromon; tahlil; obraz