дарсДАН ТАШҚАРИ МАШҒУЛОТЛАРДА талабаЛАРнинг ИЖТИМОИЙ ФАОЛ ФУҚАРОЛИК КОМПЕТЕНТЛИГИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ БЎЛАЖАК КАСБИЙ МУВАФФАҚИЯТ ОМИЛИ СИФАТИДА - Жалиев, Т. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақола талабаларнинг ижтимоий фаол фуқаролик компетентлигининг шаклланиши битирувчиларнинг бўлажак касбий фаолияти муваффақиятига таъсири таҳлилига бағишланган. Касбий муваффақиятни тушунишда турли ёндашувлар таҳлил қилиниб, асосий омил сифатида ижтимоий фаол фуқаролик компетентлиги қаралади. Талабаларнинг ижтимоий фаол фуқаролик компетентлигининг таркибий қисмларини шакллантиришга, уларнинг қадриятларни англаш ва муваффақиятга эришиш учун мотивация сифатида дарсдан ташқари ишларнинг таъсирини ўрганиш асосида, ижтимоий фаол фуқаролик компетентлигини шакллантиришга таъсири ҳақида хулоса чиқарилади.