ТАЛАБАЛАРНИ ИЖТИМОИЙ ФАОЛ ШАХС ҚИЛИБ ШАКЛЛАНТИРИШ ЖАРАЁНИНИНГ ТАРИХИЙ АСОСЛАРИ - Алқаров, И.Ш. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу мақоланинг мақсади ижтимоий фаол шахс қилиб шакллантиришнинг тарихий илдизлари татқиқ этиш,таҳлил қилиш ва унинг мазмун моҳиятини очиб бериш. Ушбу мақсадни амалга ошириш учун Ўрхун-Энасой битиклари, “Авесто” ва аждодларимиз томонидан ёзиб қолдирган қўлёзмалар, биринчи ва иккинчи Ренессанс бюук аждодларимиз томонидан яратилган ҳамда Янги Ўзбекистонда кутилаётган Ренессанс ва буни амалга ошириш учун яратилаётган шарт-шароитларни ўрганишдан иборат.