АЖИНИЁЗ ЛИРИКАСИДА СЎЗ МАЪНОСИ КЎЧИШИ УСУЛЛАРИ - Карлыбаева, Г.Е. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақолада қорақалпоқ мумтоз адабиёти вакили Ажиниёз лирикаси тили семантик хусусиятлари ҳақида сўз юритилган. Унда шоир адабий талқинидаги кўп маъноли сўзлар услубий ўзига хослиги таҳлилга тортилган. Метафора ва кўп маъноли сўзлар ўзаро муносабати назарий жиҳатдан умумлаштирилган.