ФОЙДАЛАНУВЧИНИ ИНДЕНТИФИКАЦИЯЛАШ ВА АУТЕНТИФИКАЦИЯЛАШ ЖАРАЁНЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШДА БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГИЯСИНИНГ ҚЎЛЛАНИЛИШИ - Рахимбердиев, Қ.Б. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу мақолада фойдаланувчини идентификациялаш ва аутентификациялаш масалаларини ҳал қилиш ғоялари, идентификациялаш ва аутентификациялаш жараёнларида блокчейн технологиясининг қўлланилиши, блокчейн технологиясини қўллашнинг асосий моҳияти, идентификация ва аутентификациялашда фойдаланувчи биометрик маълумотларидан фойдаланишнинг самарадорлиги, асосий биометрик маълумотларни блокларда сақлашнинг математик модели келтирилган.