AVTOMOBIL BENZINLERІNІŃ EKOLOGIYALÍQ QASIҮETLERІNE HÁR QÍYLÍ FUNKCIONALLÍ QOSPALARDÍŃ TÁSIRІ M.J.Maxmudov- ximiya ilimleriniń doktorı, dotsent Buxara injenerlik-texnologiya institutı - Ametova, D.M. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Avtomobillar ko’payishi va shu bilan birga atror-muhit zaharlanishining o’sishi ishlab chiqarilayotgan benzinlarning ekologik xossalariga qo’yilayotgan talablarning jiddiylashishiga asos bo’lmoqda. Maqolada avtomobil benzinlarining ekologik va antidetonatsion xossalarini yaxshilovchi qoʼndirmalarning tasnifi va ularning mahalliy benzinlarga taʼsir etish darajasi keltirilgan.
Keywords: benzin; ekologik standart; ekologiya; qo’shimchalar; oktan miqdori