НОРАВШАН МОДЕЛЛАР АСОСИДА ЎЗАРО БОҒЛАНГАН ЧОРРАҲАЛАРДА ТРАНСПОРТ ОҚИМЛАРИНИ БОШҚАРИШ - Жалелов, Р.М. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Шаҳар чорраҳаларида светофорни бошқариш йўл тармоғи самарадорлигини ошириш ва тирбандликни бартараф этишнинг муҳим усули ҳисобланади. Ушбу мақола норавшан мантиқ технологиясига асосланган ақлли светофор бошқарувчисини лойиҳалаш ва амалга оширишга бағишланган.