O’smir yoshdagi o’quvchilarda shaxs sifatlarining shakllanishi - Yusupov, Q. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Bu maqolada o’smir yoshdagi o’quvchilarda shaxs sifatlari shakllanishining ijtimoiy, psixologik asoslari keltirilgan. Shuningdek o’smirlarning rivojlanishida o’quv faoliyatida ularning yosh xususiyatlariga mos muloqot jarayonlarini amalga oshirish orqali ularda shaxs xulq-atvorlarining takomillashuvi bo’yicha psixologik va pedagogik ma’lumotlar berilgan.
Keywords: inson; shaxs; o’smir; rivojlanish; taraqqiyot; xulq-atvor; ijtimoiylashuv; krizis; muloqot; ta’lim-tarbiya faoliyat; obyektiv; subyektiv; maqom; o’quv; mehnat