ТАСВИРИЙ САНЪТНИ ЎҚИТИШДА КОМПОЗИЦИЯНИНГ АСОСИЙ ВАЗИФАЛАРИ ВА ИЖОДИЙ ЖАРАЁН МОҲИЯТИ - Юсупова, Ш.А. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу мақолада тасвирий санъат хақида дастлабки маълумотлар, композиция ўқув предмети ўз олдига қўйган мақсадлари хақида маълумотлар берилган. Бошқа фанлар билан боғлиқлиги ва «композиция» устида ишлашда ижодий жараёнлар тўғрисида мисоллар келтирилган.