CHO’QMOR BILAN BAJARILADIGAN ULOQTIRISH VA ILIB OLISH MASHQLARINI O’RGATISH - Yusupova, M.A. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ilgari surilgan tadqiqot gipotezasi badiiy gimnastikachi qizlarni cho’qmor bilan bajariladigan uloqtirib ilib olish mashqlarini o’rgatish tadqiqot jarayonida o’zining amaliy tasdig’ini topdi. Taklif etilgan rivojlantiruvchi bu usullar yosh sportchilarning badiiy gimnastika uchun xos bo‘lgan cho‘qmor bilan harakat qobiliyatlarini aniqlash va rivojlantirishga imkon beradi.
Keywords: jismoniy tayyorgarlik; maxsus jismoniy tayyorgarlik; texnik tayyorgarlik; majmua; nazorat sinovlari