PARAMETRLI TRIGONOMETRIYALÍQ TEŃLEMELERDI SHESHIW USÍLLARÍ - Djumabaev, N.; Mamutova, G. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ushbu maqolada parametrli trigonometric tenglamalarni yechishning har xil usullari ko’rsatilgan. Pedagogika instituti talabalariga «Matematikadan misol va masalalar yechish metodikasi» fanidan trigonometrik tenglamalarni yechish usullarini ko’rsatgandan keyin parametrli tenglamalarni ham yechib o’rgatish nihoyatda foydali. Parametrli trigonometrik tenglamalarni yechishda ham trigonometrik tenglamalarni yechuv usullari foydalaniladi, ammo tenglamani parametrga bog’liq holda o’rganish zarur bo’ladi.
Keywords: parametr; trigonometrik tenglamalar; trigonometrik tenglamalarning ildizlari; butun qiymatlar; trigonometrik ifodalar