ТАШАББУСКОРЛИК - ТАЛАБА ШАХСИНИНГ ИЖТИМОИЙ АҲАМИЯТЛИ ФАЗИЛАТЛАРИДАН БИРИ СИФАТИДА - Ўрозбоев, Н. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақолада ташаббускорлик инсон тараққиётининг шарти ва таълим-тарбия натижаси сифатида қаралади. Илмий адабиётлар ва бир қатор тадқиқотчиларнинг натижалари таҳлили асосида муаллиф, инсоннинг ижтимоий аҳамиятли фазилатларига ташаббускорлик киради деган маълумотни беради.