СПОРТ ТАКОМИЛЛАШУВ БОСҚИЧИДА ГИМНАСТИКАЧИЛАР МАШҒУЛОТ ЖАРАЁНИНИ ТИББИЙ – ФУНКЦИОНАЛ КЎРСАТКИЧЛАРИ АСОСИДА НАЗОРАТ ҚИЛИШ - Умаров, Д.Х. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу мақолада гимнастикачилар организмига жисмоний юкламаларни тезкор таъсир этиш имкониятларини аниқлаш асосида шуғулланувчиларни ҳолатидан келиб чиқиб юкламаларни бошқариш тиббий-функционал кўрсаткичлар бўйича тахлил қилинган. Шунингдек машғулотларга мослашиш имкониятлари бўйича индивидуал таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.