XOR BO’LIB KUYLASHDA DIRIJYORLIK MAHORATI ASOSLARI - Хayitov, O.A. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Musiqa darsi asosiy faoliyat turlaridan biri sifatida jamoa bo’lib kuylash, ya’ni xor san’ati hisoblanadi. Dirijyorlik san’ati musiqa faoliyatining takrorlanmas, yorqin, ommaviy muhim mutaxassislik turlaridan biri hisoblanadi. Bu san’at turini egallash uchun yuqori eshitish qobiliyati, musiqa xotirasi, ritmni his qilish, tembr kabi malakalarga ega bo’lish lozim bo’ladi.
Keywords: dirijyorlik; temp; dinamik belgilar; cheronomiya; auftakt; xor san’ati; ritm; usul; monodika