QARAQALPAQ ÁDEBIYATÍNDA POEMANÍŃ JANRLÍQ HÁM FORMALÍQ ÓZGESHELIGI - Mambetov, Q. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Janr, tur, formalarning qoraqalpoq adabiyotshunosligidagi talqini va avtorning shaxsiy ilmiy tadqiqot xulosalari yoritiladi. Poema va uning qoraqalpoq poeziyasidagi shakillanishi haqida ilmiy fikrlar beriladi.