I.YUSUPOV SHIǴARMALARÍNDA PARSÍ-TÁJIK TILINEN KIRGEN ÓZLESTIRMELER - Embergenova, M.; Embergenova, M. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada O’zbekiston qahramoni I.Yusupovning she’riy satrlari orqali fors-tojik tilidan kirgan o’zlashma so’zlarning har xil ma’nolari tahlil etilgan. Shoirning she’riy satrlaridan misollar keltirilgan. Shuningdek, shoir asarlarida o’zlashma so’zlarning ko’plab ushrashish sabablari, shoirning rus tili va turkiy tillarni bilish maxorati, qoraqalpoq folklori, xalq donoligi meroslaridan, ularda qo’llanilgan o’zlashmalarning manolaridan teran xabardorligi, qoraqalpoq adabiyotining klassik asarlari bilan birga dunyo xalqlari, ayniqsa tojik adabiyoti klassik asarlarini bilishi bilan bog’liq degan xulosa qilingan.
Keywords: shoir asarlari; fors-tojik tili; o’zlashmalar; so’z ma'nolari; uslubiy ma’no; kontekstual ma’no; muallif uslubi; uslubiy qatorlar