T.MÁTMURATOV SHÍǴARMALARÍNDA QAYTALAW HÁM ONÍŃ TÚRLERI - Buxarbaeva, J. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada shoir T.Matmuratov asarlarida qo’llanilgan takror so’zlarning badiiy va uslubiy qo’llanilishi o’rganilgan. Shuningdek fonetik, leksik, morfologik va sintaktik takrorlarning ayrim turlariga shoir asarlaridan parchalar keltirilgan.
Keywords: anafora; epifora; assonans; alleteratsiya; konsonans; fonetik takror