XANTHIUM STRUMARIUM L: BIOLOGICAL CHARACTERISTICS, PHARMACOLOGY, AND APPLICATION IN TRADITIONAL MEDICINE - Artiqov, M.B.; Xaytbayev, T.D.; Sabirov, А.S.; Khajibayev, Q.G.; Berdimbetova, G.E. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada Qoraqalpog'istonda o'sadigan Xanthium strumarium L (X. Strumarium) o'simligining biologik xususiyatlari keltirilgan. Ma'lumotlar bazasini o'rganish asosida uning farmakologik xususiyatlari, dorivor damlamalari, malhamlarini tayyorlash usullari, shuningdek X. Strumarium mevalaridan tayyorlangan malhamlar va uning xalq tabobatida ishlatilishi haqida ma'lumot berilgan.
Keywords: Xanthium strumarium L; farmakologik xususiyatlari; barg damlamasi; meva damlamasi va ildiz damlamasi