CHIZMACHILIK DARSLARIDA IJODIY IZLANISHLAR VA O’YINLI TEXNALOGYALARDAN FOYDALANISH (Charxpalak metodi misolida) - Yakubova, N.O. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Insonning bilish faoliyati jarayoni mantiqiy bilish ziddiyatlarini hal qilishda ob’ektiv qonuniyatlaring didaktik tamoyil, muammolikka tayanadi. O’quvchilar o’z ishlarida didaktik o’yinlarning turli xillaridan foydalanib dars jarayoni samaradorligini oshirishga erishadi. Chizmachilik darslari orqali bola dunyo qarashini, fazoviy tasavvurini shakllantirish, hamda modellashtirish va konstruksiyalash bo’yicha muhandislik grafikasi maqsadi aytib o’tilgan.
Keywords: chizma; qobiliyat; tasavvur qilish; fazoviy tasavvurlarini shakllantrish; idrok; modellashtrish; fa’oliyat