APPROACHES TO TEACHING STUDENTS’ ACADEMIC WRITING AT UNIVERSITY - Makovskaya, L.G.; Sh.Djumabayeva, J. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ushbu maqolada oliy o'quv yurtlarida akademik yozuvni o'rgatish yondashuvlari muhokama qilinadi. Mahsulotga yo'naltirilgan yondashuv matnning tuzilishi va o'quvchiga taqdim etilishi kerak bo'lgan til xususiyatlariga qaratilgan. Jarayonga yo'naltirilgan yondashuv bosqichma-bosqich yozish topshirig'ini o'z ichiga oladi. Talabalarning darajasi va dastur talablariga qarab ikkala yondashuvning kombinatsiyasini tavsiya etish mumkinligi tushuntiriladi
Keywords: akademik yozuv; mahsulot; janr; uslub; jarayon; teskari aloqa; tahrirlash