UMUMKASBIY VA IXTISOSLIK FANLARNI KOGNITIV-VIZUAL YONDASHUV ASOSIDA O’QITISH ORQALI TALABALARNING KO’NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH IMKONIYATLARI - Ya.Xo’jjiyev, M.; muhandislik, Buxoro (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maxsus fanlarni innovatsion metodlar orqali o’qitishda fan o’z maqsadiga erishadi. Texnik fanlarni kognitiv – vizual tayyorlash orqali fanni talabaga yetkazishda qabul qilish, anglash, qiziqish va ko’nikmalarini shakllantirishda yuqori ko’rsatkichlarga ega. Bu borada xorij olimlarining zarhal fikrlari va fanga innovatsion yondashishlari, fanni mukammal o’zlashtirishda asosan qanday inson faktorlariga e’tibor berish kerakligi haqida ma’lumotlar yoritib o’tilgan.
Keywords: kognitiv; vizual; empirik; evristika; estetik tarbiya; temperament; takt; intellekt; verbal