ERKIN VOHIDOV LIRIKASIDA G’OYA VA ADABIY TALQIN - Sh.Baltayeva, Z. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada Erkin Vohidov lirikasida g’oya va adabiy talqin takomili, shoir ifoda uslubi o’ziga xosligi hamda so’z badiiy vazifadoshligi xususida mushohada yuritiladi. Unda ijodkor fitrati namoyishi, tasvir obyekti darajasi, hayotni poetik tadqiq etish tamoyillari, estetik idrok tabiati, muallif mahorat qirralari va baholash mezonlari nazariy jihatdan umumlashtiriladi.
Keywords: lirika; adabiy talqin; ifoda uslubi; she’riy dunyoqarash; uslubiy-shakliy izlanishlar; badiiy mohiyat; mantiqiy izchillik; tasavvur oqimi; tuyg’u; tasvir ruhiyati