ИЛК СИНОНИМ ЎҚУВ ЛУҒАТЛАРИНИНГ ПАЙДО БЎЛИШИ ВА ТАРАҚҚИЁТИ БОСҚИЧЛАРИ - Мирханова, Г.Р. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мазкур мақолада сўз ва фикрни таъсирчан, тўлиқ ва жозибали ифодалашнинг муҳим воситаси бўлган синоним сўзлар, уларнинг ўрганилиши ҳамда жаҳон тилшунослиги тарихида яратилган синонимик луғатлар ҳақидаги фикрлар баён этилган.